Nieuws

Enthousiasme bij clinic

Schoolclinic 2011 Tonnen mikken

SCHAGERBRUG - ’t Zijpken hield woensdag 2 maart samen met tennisleraar Anmar een clinic voor de groepen 4 t/m 8 van Openbare basisschool 't Zwanenest. In een uurtje maakten de kinderen kennis met het tennisspel. De leerlingen trotseerden dapper de kou en konden het prima vinden met racket en bal!

 

Al om half negen stonden de kinderen van groep 5 van OBS 't Zwanenest enthousiast te trappelen van ongeduld voor de start van de clinic. Hoewel het waterkoud was op de banen van 't Zijpken wist tennisleraar Anmar de kinderen snel warm te krijgen. Balletje hooghouden op het racket, proberen in elk geval, tikkertje met de bal op je racket en even de slagbeweging oefenen.

 

Daarna was het tijd voor het échte tennis. Anmar had zeven tonnen opelkaar gestapeld en die moest je proberen te raken. De kinderren die al op les zaten, deden het voor aan hun klasgenootjes. Nadat groep 5 de clinic had gevolgd volgden de jongste groep, groep 4. Daarna volgden nog groep 6/7 en 7/8.

 

Geconcentreerd slaat het meisje de bal er overheen.

 

 't Zijpken hoopt dat de kinderen een gezellig ochtend hebben gehad en voor de degenen die voor het eerst een balletje hebben geslagen, hopen we dat zij enig idee hebben gekregen wat tennis is.

 

Als de kinderen, die geen lid zijn, zin hebben om nog eens een balletje te slaan, mogen zij dat gaan doen. Wel moet dat samen met een kind dat al lid is van 't Zijpken. Ook vragen we je dan een kaartje op te halen bij Coos Ott (Grote Sloot 379 Schagerbrug, 571431). Voor dit seizoen biedt 't Zijpken dit kosteloos aan.

Vind je het echt hartstikke leuk en wil je wel lid worden van onze vereniging, dan kun je je eveneens aanmelden bij mevrouw Ott en wij bieden je de mogelijkheid om per oktober tennislessen te gaan volgen onder leiding van tennisleraren van de CIC-Group.

Het lidmaatschap kost voor kinderen 37,50 euro per jaar. De tennislessen kosten maximaal 10 euro per keer. Dit bedrag is afhankelijk van het aantal kinderen in een groep. Zowel in het zomer - als het winterseizoen gaan wij uit van 16 lessen.

« Terug

» Nieuws archief