Nieuws

DUBBELE BROEDERS-DOOIER NAAR WINST

Broeders, Van Zanten, DignumSINT MAARTENSBRUG - Zoals verwacht is het herendubbel in de hoogste categorie naar een Zijpken-duo gegaan. De gebroeders Marcel en Robert Broeders klopten met 7-5 en 6-1 in de eindstrijd hun clubgenoten Paul Dignum en Rikwin van Zanten, nadat ze eerder ook Martijn Ouwerkerk en Edwin Bleek al hadden uitgeschakeld. Bij de dames verloren Lea en Marion Tamis van Joke Pannekeet en Maureen Posthumus.

Voor Rikwin van Zanten leverde ook een tweede finale (in de GD6) geen winst op. Met Inge Ruijgrok ging hij onderuit in de eindstrijd tegen Sjors de Wit en José Noppen.

In de DD7 richtten Karin Wenker en Paula den Bak een slagveld aan onder hun clubgenotes. Marloes en Toos Baars plus Cynthia Dekker en Dionne Vonk werden uitgeschakeld door de latere finalistes. Toen het er tegen Marloes Lammers en Samantha Wessels in de derde set uiteindelijk om ging, was de kaars op bij het Zijpken-duo dat fel werd aangemoedigd. In de DD7 35+ werd Karin Wenker in de halve eindstrijd samen met Christel Bruin uitgeschakeld.

In de herendubbel 7 verloren Tim Wenker en Eric Voorbraak in de halve eindstrijd van de latere winnaars Eric den Boef en Jacco Brugman. Eerder klopte Wenker met zijn maat nog wel Peter Buik/Wim Vonk. "Een zege die heel wat gebluf na afloop heeft voorkomen", meldde de speler van Zijpken 2 na afloop. In de gemengddubbel 7 35+ drongen drie combinaties door tot de halve finales: Wim en Annemiek Vonk, Paula den Bak en Gerard Swart en Kees en Trudy Hoekman. Van dit drietal gingen Paula den Bak en Gerard Swart door naar de eindstrijd, waarin (mede-organisator) Dirk en Nel Geerligs de sterkste waren.

« Terug

» Nieuws archief