Nieuws

Weer volle bak op “Perron Schagerbrug”

Trambaancommissie 2011

SCHAGERBRUG - Exact 98 jaar nadat in augustus 1913 de eerste stoomtram vanuit Schagerbrug vertrok richting Alkmaar, staan tennisspelers en speelsters uit deze regio klaar om uit te maken wie op zondag 5 september met de hoofdprijzen van het Trambaantoernooi naar huis mag gaan.

Ook dit jaar heeft de organisatie gezorgd voor een zeer gezellige entourage, de kantine omgedoopt tot “Restauratie” en de super-de-luxe treinbanken klaargezet voor de spelers om tussen de games door even te rusten.

 

In Schagerbrug hoopt men vurig dat deze zevende editie wederom onder prachtige weers-omstandigheden gespeeld kan worden. Overigens laat de organisatie niets aan het toeval over. Zo is het complex ruim voorzien van tenten met kachels, waarin onder prettige omstandigheden de wedstrijden kunnen worden geanalyseerd.

 

Evenals voorgaande jaren was het toernooi al lange tijd “volgeboekt”. De organisatoren kozen er bewust voor om niet de deelnemers van voorgaande jaren een aparte uitnodiging te sturen, voordat de inschrijving werd opengesteld. “Zo heeft iedereen gelijke kansen, ook mensen die we in voorgaande jaren moesten teleurstellen”.

 

Op de foto zien we ook de dames van de “Keukenbrigade”, gekleed in donkere polo’s. Zij zorgen ervoor dat de ingeroosterde kantinedienst op een prettige manier, goed geïnstrueerd hun werk kunnen doen.

Ook bedenken deze dames ieder jaar weer nieuwe culinaire hoogstandjes, waarmee de deelnemers na hun partijen worden verrast. Ook dat is een belangrijk kenmerk van het Schager-brugger toernooi.

 

Er wordt gespeeld in dubbel- en mixpartijen in de sterktes 5, 6, 7 en 8,

In de HD 5 als eerste geplaatst, het koppel Marcel Broeders/Stefan van Maurik, tevens titelverdedigers. Tweede geplaatst in de HD 5 zijn Patrick Bergman en Onno van Overbeeke.

In de GD 5 staan Lea Tamis/Marcel Broeders bovenaan het schema, Kisten en Peter Jan v.d. Waal aan het andere eind. In de DD 5 is de favorietenrol voor Brenda Engel en Lea Tamis.

In de HD 6 is het Zandtemer koppel Willem van der Hulst/Frank v.d. Woude favoriet, gevolgd door Jaap Bregman/Cees Smit.

Overige plaatsingen (eerste resp. tweede):

DD 6 : Mieke Feijen/Regina Heddes en Saskia Brouwer/Ellen Schouten

GD 6 : Saskia Brouwer/Willy Snellen en Selma van Overbeeke/Rikwin TD van Zanten

DD 7 : Marjon Twijnstra/Martine Wolkers als enig geplaatste koppel

GD 7 : Gerda en Ron Koks als enig geplaatste koppel

HD 7 35+ : Jan Vios Petter/Gerard Swart en Henk Flower Bakker/Marcel van Leeuwen

DD 7 35+ : Trudy Hoekman/Diny Tilroe en Irma Barsingerhorn/Jeanet Meijering

GD 7 35+ : Trudy/Kees (“komop Truud”) Hoekman en Jolanda Hendriksma/Nico Modder   

HD 8 17+ : Bob van Bekkum/Bouk v.d Wal en Weyert de Boer/Klaas Noorman

DD 8 17+ : Ellen Schilder/Joke Woudenberg en Monique Huiberts/Lida van Zanten

GD 8 17+ : Rianne Breed/Ronald van der Vliet en Amanda/Edwin Quak

 

De toernooicommissie wenst alle spelers heel veel plezier en sportieve strijd toe. Supporters worden ook van harte uitgenodigd  een kijkje (en drankje) te komen nemen.

Tot ziens langs Perron 1, 2 of 3 op de Schagerbrugger banen bij Sporthal Molentocht!!

 

 

 

OP DE FOTO:

 

De leden van deToernooicommissie, geflankeerd door de onmisbare dames van de Keukenbrigade.

Staand vlnr. Trudy Hoekman, Els Lastdrager, Atie v.d. Wal, John-Pieter Schipper, Wim Vonk, Jan Meijering en Marjan Visser. Zittend vlnr. Sjaak Nijssen, Jeanet Meijering en Annemiek Vonk.

FOTO: Pierre Mettes

« Terug

» Nieuws archief