Nieuws

't Zijpken gastheer schooljeugd

TV ‘t Zijpken liet dinsdagochtend de groepen 3 tot en met 6 van ’t Zwanenest  uit Schagerbrug kennismaken met de tennissport. Onder leiding van tennisleraar Ruud Zonderman van de CIC-groep en Madelon Swart gingen de kids enthousiast aan de slag met bal en racket.

 

Voor het eerst was ook groep 3 van de basisschool uitgenodigd en die jongste groep beet om klokslag negen uur het spits af. Ook juf zelf bleek uitstekend met een racket overweg te kunnen en liet zich ontvallen dat tennis misschien ook wel wat voor haar is. Maar het was ’t Zijpken in de eerste plaats te doen om de kinderen. Sommige jongens en meisjes bleken al een uitstekend balgevoel te hebben en ook toen zij een racket in handen kregen, konden ze met welgemikte slagen de bal prima over het net krijgen.

De scholieren hadden zichtbaar plezier. ,,En daar is het ons om te doen”, aldus Lydia Buik van de jeugdcommissie. ,,Het is mooie manier om de jeugd te laten proeven aan de sport. Dit wordt al een paar jaar gedaan en het is leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn. Ik wil Ruud Zonderman en Madelon Swart vanaf deze plaats ook nog eens hartelijk bedanken voor hun inzet. Super!”

 

Na afloop kregen alle deelnemers een prachtig diploma voor het goed doorlopen van het lesuur schooltennis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug

» Nieuws archief