Nieuws

Weer volle bak op “Perron Schagerbrug”

Exact 102 jaar nadat in augustus 1913 de eerste stoomtram vanuit Schagerbrug vertrok richting Alkmaar, staan tennissers uit deze regio klaar om uit te maken wie op zondag 30 augustus met de hoofdprijzen van het Trambaantoernooi naar huis mogen gaan.

Ook dit jaar heeft de organisatie gezorgd voor een zeer gezellige entourage, de kantine omgedoopt tot “Restauratie” en de super-de-luxe treinbanken klaargezet voor de spelers om tussen de games door even te rusten.

 

In Schagerbrug hoopt men vurig dat deze 11de editie wederom onder prachtige weersomstandigheden gespeeld kan worden. Overigens laat de organisatie niets aan het toeval over. Zo is het complex ruim voorzien van tenten met kachels, waarin onder prettige omstandigheden de wedstrijden kunnen worden geanalyseerd.

Evenals voorgaande jaren was het toernooi al lange tijd “volgeboekt”. De organisatoren kozen er bewust voor om niet de deelnemers van voorgaande jaren een aparte uitnodiging te sturen, voordat de inschrijving werd opengesteld. Daardoor had iedereen gelijke kansen, ook mensen die we in voorgaande jaren moesten teleurstellen.

Er wordt gespeeld in dubbel- en mixpartijen volgens het zogenaamde Actual Rating-systeem.Twee weken voor aanvang van het toernooi zijn de werkelijke sterktes bij de bond opgevraagd, waarna de gemiddelde rating van de koppels is vastgesteld. Op basis daarvan is de indeling in speelschema’s vastgesteld. Om zoveel mogelijk koppels binnen iedere sterkte te krijgen, is alleen in de sterkte 8/9 een schema 16 van 35+-ingeschrevenen vastgesteld.

 

In de HD-A is als eerste geplaatst het koppel Robert Broeders/Ard Rus, tevens titelverdedigers. Tweede geplaatst in deze sterkte zijn Marcel Broeders/Stefan van Maurik.

In de DD-A staan Danielle vd Brug/Brenda Engel-Hoopman bovenaan het schema, Milou Dignum en Romy vd Hulst als tweede geplaatst.

In de GD-A is de favorietenrol voor Boris Wilbering/ Susan Pennings-Tas, gevolgd door Paul Dignum/Kelly de Heer-Tuin.

 

Overige plaatsingen (eerste resp. tweede):

HD-B : Joe de Heer/Mark Meijering en Jaap Bregman/Cees Smit

HD-C : Peter Kikkert/Kees Wenker en Tim Wenker/Jan Zijlstra

HD-D : Bob Driesse/Johan v Moorselaar en Jos Kuilboer/Frode Numan

 

DD-B : Lidia Keppel/Samantha Wessels en Jolanda vd Plas/Georgette van Schagen-Vries

DD-C: Atie vd Laan/Alie Tesselaar en Paula den Bak/Karin Wenker

DD-D: Linda Dekker-Smiers/Olga Noorman en Monique Smit-Warmerdam/Wilma de Wit

 

GD-B: Roland Uljee/ Samantha Wessels en Eric Snaas/Esther Veldboer   

GD-C: Peter Buik/Lydia Buik en Wouter Mandemaker/Marieke de Wit

GD-D: Johan van Moorselaar/Els Tromp en Daan Lensing/Suzanne Schouten

 

GD 35+: Riem/Jannet Smakman en Robert Benko/Judith Ulee-Kooijman

 

De toernooicommissie wenst alle spelers heel veel plezier en sportieve strijd toe. Supporters worden ook van harte uitgenodigd  een kijkje (en drankje) te komen nemen.

Tot ziens langs Perron 1, 2 of 3 op de Schagerbrugger banen bij Sporthal Molentocht!!

 

 

« Terug

» Nieuws archief